Kiwanis actief in Openluchtmuseum

De Kiwanis Club Arnhem heeft al jaren een bijzondere band met het Nederlands Openlucht Museum (NOM). Niet alleen organiseert zij in samenwerking met het NOM sinds 2011 het jaarlijks terugkerende AMZAF, het midzomer muziekfestival door en voor jongeren in het museum (zie www.amzaf.nl ), al ruim 20 jaar verrichten leden van de club in de periode dat het museum gesloten is voor het publiek er de meest uiteenlopende werkzaamheden. In de afgelopen jaren zijn o.a. op ambachtelijke wijze weideafzettingen vervangen, kippenhokken getimmerd, een bijenstal gerealiseerd, zijn watergangen uitgediept, is een zitkuil aangelegd, het dak van een plaggenhut en een zonnewijzer hersteld.

In januari en februari van dit jaar worden er op 5 zaterdagen, weer of geen weer, tussen 9.00 uur en 12.30 uur onder leiding van een medewerker diverse zaken aangepakt, zoals slootbermen schonen en de beschoeiing van de vaart bij de boerderij van Hooghalen vervangen en werd wilgenopschot bij de Van Gent & Loos loods verwijderd.

Zaterdag 8 februari jl. waren de Kiwanis en een aantal van hun partners in de stromende regen weer druk doende. Na een aantal uren noeste arbeid waren de voor die dag geplande klussen geklaard.