Ik heb mijn vader weer zien lachen

“IK HEB MIJN VADER WEER ZIEN LACHEN!”

Deze opmerking komt uit de mond van 1 van de kinderen die samen met haar vader had meegedaan aan de wekelijkse activiteit van stichting ‘De Vrolijkheid’ (www.vrolijkheid.nl/vrolijkheid.arnhem) voor kinderen in het asielzoekerscentrum in Arnhem-Zuid. Het vrijwilligersteam dat deze activiteiten organiseert, probeert de ouders van de kinderen bij de organisatie te betrekken. Niet alleen omdat dat extra handjes oplevert, maar vooral om ouders de gelegenheid te geven om eens ontspannen en creatief met hun kinderen bezig te zijn. Iets waar de kinderen bijzonder van genieten. De Vrolijkheid had de wens om bij deze wekelijkse activiteit een acteur in te schakelen, die op een aansprekende manier kinderen en hun ouders in beweging weet te krijgen. Daarvoor was echter geld nodig.

Voor dat geld heeft Kiwanis Club Arnhem (www.kiwanis.nl/arnhem), één van de vele serviceclubs die Arnhem rijk is, in het kader van zijn 25-jarig bestaan gezorgd. De club heeft eind vorig jaar tussen half oktober en begin december 21 vrolijk beschilderde collectebussen in de netwerken van zijn leden een estafette laten afleggen: iemand collecteert in zijn bridgeclub en vraagt vervolgens een ander uit die club om de bus mee te nemen naar bijvoorbeeld zijn zangkoor. In zeven weken heeft de actie ‘De Vrolijke Bus’ €1.783,03 opgeleverd. Kiwanisclub Arnhem heeft dat bedrag aangevuld met €250 op 27 februari overhandigd aan medewerkers van ‘De Vrolijkheid’. De opbrengst kan nog hoger uitvallen wanneer de laatste twee van de 21 uitgezette bussen boven water komen.