Grootste Sintfeest ooit voor ruim 12.000 gasten in armoede

Ruim 12.000 gasten die op of onder de armoedegrens leven, waarvan zo'n 8.500 kinderen, waren op 28 november 2015 tegelijkertijd in 25 Pathé- , Foroxity- en Movie Unlimited bioscopen onderdeel van het grootste Sintfeest ooit. Dankzij ruim 700 vrijwilligers waarvan ruim 100 van 11 Kiwanis serviceclubs, 25 Sinterklazen en een veelvoud aan Pieten is voor de vierde keer het jaarlijkse Sterrenfonds Sintfeest georganiseerd. Platform31, kenniscentrum voor stedelijke en regionale ontwikkeling uit Den Haag, becijferde in 2014 dat inmiddels ruim 600.000 kinderen Nederland in armoede leven, minimaal 1 : 8 kinderen. Kinderen die in dezelfde Sint geloven als hun leeftijdsgenootjes, maar die geen cadeautje in hun schoen vinden en op school niet kunnen vertellen wat de Goedheiligman hen heeft gebracht. Dankzij het Sterrenfonds Sintfeest voor gezinnen in armoede met kinderen in de gelovige leeftijd, is Sinterklaas dit jaar hun huisje niet voorbij gegaan.

"De glimlach dat je leeft is vandaag getoverd"

"Dank jullie wel. De film was helemaal super. Dochterlief is happy. Het Sterrenfonds en alle vrijwilligers heeft voor even onze zorgen laten verdwijnen. We hebben zo genoten.... Wat een topochtend", zo zegt Daantje uit Utrecht. Chantal denkt er hetzelfde over: "Het was echt geweldig gezellig in Rotterdam De Kuip. De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft en deze glimlach heeft het Sterrenfonds getoverd vandaag.

Kiwanis: Ten dienste van de kinderen van deze wereld

Onder het motto: ‘Serving the Children of the World’ streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Kiwanis Arnhem realiseert haar eigen maatschappelijke projecten en zoekt daarnaast ook regelmatig de samenwerking met andere lokale én landelijke projecten op zoals de Sterrenfonds Sinterklaasactie voor kinderen op of onder de armoedegrens.

Interesse om lid of vriend te worden?

Iedere maand komt de club twee keer bijeen op een dinsdagavond; een keer voor een vergadering in combinatie met een hapje eten en borrel en een keer voor een programmavond met bijvoorbeeld een spreker, bedrijfsbezoek of een andere activiteit! Wil je een keer informeel kennismaken? Meld je dan vrijblijvend aan via deze website.